A feleségemmel nagyon szuper szimbiózisban élünk egymással. Azt gondolom, a mai világban kevés az olyan jó házasság, mint a miénk. Látom a környezetemben, hogy a párok mindig csak eszik egymást, állandóak a viták, veszekedések és a legtöbb ilyen veszekedés a pénz körül forog. Mindig akkor van a feszültség, ha nincs elég pénz a háznál. Nálunk is előfordul, hogy nem úgy jönnek ki a dolgok, ahogyan terveztük, vagy szeretnénk, de ez az eset nagyon ritka. A legtöbb esetben szépen leülünk, és megbeszéljük, hogy melyikünk, mire, mennyit költ. A pénzügyeinkben már réges-régen nincs olyan, hogy én pénzem, vagy te pénzed, minden, ami befolyik az közös, hiszen a közös életünket finanszírozzuk belőle. Ezért teljesen felesleges is lenne arról beszélni, hogy ki mennyit keres, mert mind a kettőnk ugyan annyit dolgozik a fizetéséért, aztán ami befolyik, annak a hónap elején meg is beszéljük a sorsát. Minden hónap azzal kezdődik, hogy mikor beérkezik a fizetés, azonnal kifizetjük a számlákat és hiteleket, így rögtön látjuk, hogy mennyi marad meg tisztán, amit magunkra költhetünk. Fix kajapénzt teszünk félre, amiből finanszírozzuk az étkezéseket, mind a kettőnknek van zsebpénze, amiből a saját kis igényeinket fedezzük, mint például a ruhák, kenceficék, és kütyük, esetleg baráti sörözések, és van a félretett pénz, amit nagyobb célokra fordítunk minden évben, közösen. Ebből fizetjük például a közös nyaralást, a programokat is. Szerencsére az elmúlt 1-2 évben annyira szépen gazdálkodtunk, hogy bevezettük az egy kívánság rendszerét, ami azt jelenti, hogy mind a kettőnknek lehet egy nagyobb összegű kívánsága, amit megveszünk. Tavaly ez a páromnak egy vadiúj konyhabútor volt, míg nekem egy használt Susuki GSXR. A párom azért döntött emellett, mert a régi már nem volt igazán szép, és annyira szeret a konyhában tevékenykedni és finomakat főzni, hogy azt gondolta, ez mind a kettőnk számára jó befektetés lesz, mert ő szép új környezetben sokkal szívesebben főz, és hát gondolom, nem kell kifejtenem, hogy az nekem miért jó. Én pedig azért döntöttem a motor mellett, mert már régen megcsináltattam az A jogsit, de nem volt motorom, és féltem, hogy elfelejtek mindent. Ráadásul nagyon szeretünk utazgatni, túrázni és ezzel így a kedvesemnek is tudtam valamennyi örömet okozni, mert végül is kettőnk kedvéért vettem.

motoros csizmaMind a két beruházás nagyszerűen bejött, hiszen a konyhabútor is remek, megfelelően kihasználja a kedvesem igényeit, ha éppen főzni támad kedve, míg a motorral a tavaly nyár folyamán körbejártuk majdnem egész Magyarországot. nagyon sok szép helyre eljutottunk, ráadásul gyorsan, és ezek azok az élmények, amiket sosem vesz el tőlünk senki. Idén úgy döntöttünk, hogy a nyaralásra is motorral fogunk menni, mert így már maga az oda felé vezető út is egy hatalmas élmény lesz. Viszont mivel elsődleges számunkra a biztonság, megbeszéltük, hogy az idei kívánság keretet motoros ruházatra fogjuk költeni, mert nem mindegy, hogy egy ilyen hosszú útnak miben vág bele az ember. Minden holmink a Shox-ból van, nem is gondolkodtunk rajta, hogy most is innen fogjuk beszerezni a kellékeket. Szinte minden részletben nagyon hamar megszületett az egyetértés, az egyetlen, amiben kis vitatámadt köztünk, az a motoros csizma kiválasztása volt. Ugyanis a Sixgear két féle motoros csizmát kínál, és természetesen nekem az egyik tetszett, neki meg a másik. Mindenképpen szerettük volna, hogy egyforma legyen, ebben megegyeztünk, viszont abban, hogy melyik, már nagyon nehezen tudtunk. Végül természetesen én győztem, hiszen az én választásom a Venture típusú volt. Ez egy motoros túrabakancs, és mivel mi túrázni készültünk, szerintem sokkal praktikusabb a mi számunkra, mint a Texas. Az azoknak jó, akik sokszor leszállnak a motorról és sétálgatnak benne, de mi nem ez a típus vagyunk, én sokkal fontosabbnak tartottam, hogy a Venture sokkal hosszabb, így több benne a protektor, vagy például azt, hogy vízálló. Nem mint ha nagyon terveznénk esőben motorozni, de ki tudja?

Nem volt egyszerű feladat, de meggyőztem az asszonykát, és most már itt pihen a szekrényben a teljes új motoros felszerelés arra várva, hogy nekiinduljunk a hosszú útra. 1200 Km motorral nem hosszú, de ha ez a kiruccanás jól sikerül, akkor lehet, hogy jövőre egy sokkal hosszabb útra is vállalkozunk. Ha jól hallottam, Erdélyben nagyon szuper szerpentinek vannak, és a hegyek látványa is lélegzetelállító. Bár oda jobb menni tavasszal, hiszen hiába légáteresztő a teljes szett, amit vettünk, nagy melegben nem olyan kellemes a motorozás. Mert ha az ember megáll, a ruhában készen is van a szauna. Bár ez egy olyan szenvedély, aminek az árnyoldalaira nem is figyel igazán az ember, mert ezt mindenki csak szerelemből csinálja. Nagy motort csak az vesz, akinek ez életérzés, és ez így is van jól. És én nagyon boldog vagyok, hogy nem csak az anyagiakban értjük meg ilyen jól egymást a párommal, hanem a hobbinkat tekintve is ugyan abban az irányban vagyunk érdeklődőek, és mind a kettőnk igényeit kielégíti egy szuper motoros túra.