Egyik barátom vállalkozó, és egy kisebb bútorüzlete van Pesten. Keményen megküzdött azért, hogy ma ott tartson ahol és nem kis árat fizet ezért. Korábban ugyanis a szakma legaljáról indult, egyszerű munkásember volt, aki bútorok készítésével, kiszállításával és összeszerelésével foglalkozott. Mára ugyan van embere, aki elvégzi ezeket a feladatokat, így az ő dolga leginkább az irodai munkálatokra, tárgyalásokra, szerződéskötésekre korlátozódik, viszont 38 éves létére így is komoly problémái vannak az ízületeivel. Fiatalabb korában ugyanis nem igazán foglalkozott annyira az egészségével, hogy porcerősítőt szedjen. Ez bizony hiba volt, és bár ma már ő is belátja ezt, most már sokkal kevesebbet tehet az ügy érdekében, mint korábba. Ezért minden bútorokkal foglalkozó, ilyen munkahelyen dolgozó embernek ajánlom, hogy olvassa végig ezt a cikket, ugyanis egy kiváló termékről lesz szó, ami ideális arra, hogy még a nehéz fizikai munka során is megőrizzük porcaink, ízületeink, csontjaink épségét.

Minden egyes esetben fontos a megelőzés, legyen szó drogokról, betegségekről, bármiről. Ugyanakkor más betegségekkel (mondjuk egy megfázás) szemben nagyon fontos, hogy itt vissza nem fordítható kár keletkezik, ha nem gondolkozunk előre, ezért mindenképp idejében kell lépnünk a későbbi siker érdekében.

Szervezetünk vázát nem csak csontok és izmok alkotják, hanem porcok is szép számban. Egyik legfontosabb előfordulási helyük az ízületben van. Itt kapcsolódik egymáshoz két csont (ezt híjuk ízületi porcnak). Amikor az ízületi nedv egyre kevesebb, olyankor a csont végén lévő porcok összeérhetnek és mozgás közben egymáson elmozdulhatnak, ami porckopást eredményez, és nem mellesleg óriási fájdalommal jár. Azoknál, akik komolyabb igénybevételnek teszik kis szervezetüket, ez a folyamat felgyorsul, ezért az ezzel kapcsolatos panaszok előbb jelentkezhetnek. Mára már több lehetőségünk is van ez ellen védekezni. Az egyik ilyen lehetőség, ami meglehetősen hatásos, a porcerősítő készítmények szedése.

Ezek a gyógyszerek folyamatos használat mellett megerősítik szervezetünkben a porcokat, és segítenek a regenerálódásukban, ezáltal jócskán lelassítják azt a folyamatot, ami végül a különböző gyulladásokhoz, porckopáshoz vezet. Fontos tudni, hogy teljesen vissza nem képes fordítani a folyamatot még egy ilyen csodaszer sem. Korábban már többször is írtam, de nem győzőm hangsúlyozni, hogy milyen fontos emiatt a megelőzés. Ha még időben elkezdünk szedni egy ilyen készítményt, akkor azzal jócskán meghosszabbíthatjuk, ízületeink és porcaink élettartamát.

Ráadásul ezek a gyógyászati célra készült anyagok könnyedén beszerezhetőek, hiszen vény nélkül kaphatóak és egyáltalán nem is drágák. Akár egy patikából, akár az internetről egyszerűen megvásárolhatóak.

További indok még, hogy a porcaink, ízületeink átlagos igénybe vétel mellett is folyamatosan terhelve vannak, így korunk előrehaladtával valószínűleg szembesülünk majd a problémával. Ezzel azért fontos tisztába lenni, mert így hasonló szer használata még fontosabb azoknak, akik extra terhelésnek teszik ki a szervezetüket (például akik naponta súlyos bútorokat visznek fel egy emeletes ház valahányadik emeletére, vagy csak pakolnak le meg fel egy teherautóról), viszont ez a tény rávilágít arra is, hogy a hétköznapi emberek számára is hasznos lehet, ha gondoskodnak ily módon a szervezetükről.

Persze most már a barátom is aktívan szed porcerősítőt, pedig mint mondtam, már rég nem kell neki bútorokat emelgetni, és javult is valamennyit az állapota, de teljesen egészséges már sosem lesz. Ezért ha rám nem is, rá mindenképp megéri hallgatni, elvégre is ő a saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen ára van annak, ha valaki felelőtlenül terheli a szervezetét. Egy próbát megér, hiszen az ára sem drága, de amit nyerhetünk vele az az egészségünk, ami viszont megfizethetetlen.