Nem olyan régiben egy kisebb bútorvásárlási krízissel találtam szembe magamat, egy gyerekszoba berendezése kapcsán. Nehéz dolgom van a gyerekszobákkal, hiszen nem elég, hogy mind a két szülő elvárásait össze kell hangolnunk, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy a kicsi egy idő után fel fog nőni, és az egészet kezdhetjük elölről, nem csak a kinőtt ágyak és bútorok miatt. Célszerű ilyenkor előre gondolkozni, és olyan nagyobb berendezési tárgyakat választani, amiket esetleg később is szívesen látna a szobájában. Olyasmikre gondolok, mint a szekrény és hasonló bútorok, amik tényleg sokáig a gyerekkel lehetnek.

A falfestést persze bármikor meg lehet ismételni, viszonylag kis plusz költséggel, de én annak a híve vagyok, hogy a gyerekkorban a legjobb, ha valami minél tovább kitart.
Akárcsak egy jól megválasztott babakocsi. A friss házaspár miközben a bútorokat választottuk ki, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, összevesztek rajta, hogy melyik kiságyat válasszuk, és elő is jött egy régebbi veszekedésük, a babakocsi kapcsán.

A feleségnek a kunert babakocsik tetszettek, míg a férj inkább az anex babakocsik mellett tette le a voksát.kunert babakocsik

Persze én a témához mit sem értőként nem tudtam eldönteni, miben is különbözik a kettő egymástól. A kunert babakocsikban az a legjobb, hogy az egész gyerekkort végig tudják asszisztálni tulajdonképp. Ezek a babakocsik mózeskosárral és sportüléssel is rendelkeznek, így nem kell két babakocsit venniük, amíg a kicsit tologatni kell, elég egyetlen egy járgány. Pozitívum még, hogy nem csak a két cserélhető rész jár hozzá, de autósülést is kapnak ezért az árért. Megspórolják ennek a költségeit is, és maga a babakocsi amúgy is teljesen szuper, és az anex kocsikhoz mérten jóval olcsóbb is. Igaz, hiányoznak belőle olyan extrák, mint a kókuszrosttal töltött emlékezőhabos matrac, és eco bőr bevonatos fogantyúk, safe walk biztonsági rendszer. Az anex babakocsik a sok extrával igazán jó választásnak tűnnek, de a teljesítményével, és a széles körű előnyeivel egyenes arányban az ára is elég magas.
Ha spórolni szeretnének, mindenképpen a kunert babakocsi lenne a jobb választás, hiszen jóval olcsóbb, de kevésbé biztonságos, és kényelmes. Egy ortopéd kókuszrostos matrac egyértelműen jobb lenne a babának a mózeskosárban, de tulajdonképp ez egy olyan extra, ami nélkül is teljesen jó lehet egy kocsi. Mind a kettő nagyon magas minőségű, a BabaVerda áruházban nézték meg őket személyesen is. Az anex kocsik állítható fogantyúja is magasabb kényelmet biztosít, mikor tolni kell, de a feleség nézete az, hogy nem neki kell kényelmesnek lennie, hanem a gyereknek, és ezzel én is egyet tudok érteni. Még ha nem is lesz magasabb minőségű UV napvédője a gyereknek, talán nem lesz semmi baja egy kevésbé felszerelt babakocsitól, és az így megspórolt pénzből vett játékoknak talán jobban is fog örülni.

A babakocsi pedig úgyis vele lesz egész gyerekkorában, nem kell azon aggódni, hogy elromlik és újat kell venni a nem megfelelő választás miatt, hiszen ezek a kocsik nagyon jó minőségűek, és garanciásak is.

Mindenképpen jó választás egy olyan kocsi, amiben van mózeskosár, autósülés és sport ülés is, hiszen erre a 3 funkcióra mindenképpen szükség lesz a kicsi gyerekkora alatt. A választás nehéz, de ezt rájuk hagytam, nekem a feladatom úgyis a babaszoba berendezése volt, és végül megegyeztek a kiságyat illetően is. Az élet egyik legnagyobb igazsága a mondás: „ízlések és pofonok”, de én amondó vagyok, hogyha nem is egyezik mindenben az ízlésünk bútorvásárlás során, inkább beszéljük meg a nézeteltéréseket, mint veszekedjünk. A kompromisszumokból pedig elég sok jó is kisülhet később. Persze az is egy megoldás, ha engedünk a másiknak, egy másik nézeteltérés alkalmával pedig majd ezt a gesztust viszonozva ő fog engedni nekünk. Ilyen taktikákkal sok stressztől és idegeskedéstől kímélhetjük meg magunkat. Persze a legjobb mégiscsak az, ha a fontosabb döntéseket együtt, mindent alaposan átbeszélve, kompromisszumokat kötve hozzuk meg, nem csak a bútorvásárláskor, hanem az élet minden területén.