Már egészen kiskorom óta érdekelt a lakások berendezése. Így nem volt véletlen az sem, hogy a Sims volt a kedvenc játékom. Meg volt az összes kiegészítő a második szériához. Ezek az Éjszakák; Megnyitottunk – Vár az üzlet!; a Házi kedvenc; az Évszakok; a Jó utat!, a Szabadidő és a Nagyvárosi élet. Ezekhez jöttek hozzá a kisebb kiegészítők, amiknek mind a tulajdonában voltam és nagyon örültem neki, hiszen itt aztán tervezhettem a jobbnál jobb házakat és egyre több bútor is a rendelkezésemre állt, amiből választhattam.

Azonban ez a későbbiekben komolyabbá fordult, így a középsuli, majd az egyetem mellett eljutottam egy olyan szintre, hogy ma már ez a szakmám és imádok bútorokkal foglalkozni, otthon, kényelmet teremteni másoknak és magamnak is.

A legutóbbi munkám során egy szállodának a lakosztályait kellett megterveznem. Egy álomszoba megtervezésekor a határ a csillagos ég, de néha kénytelenek vagyunk kicsit korlátozni a képzelőerőnket. A következőkben az általam megtervezett szobák kerülnek bemutatásra, és, hogy milyen bútorokat is találhatunk bennük.

A megfelelő higiéniai körülmények alapvető feltételét képezik egy luxus lakosztálynak, így bármilyen szép is egy szoba, ha nem tiszta, akkor nem tud elég komfortos lenni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat benne.

Amikor lakosztályról van szó, akkor igen fontos, hogy nagy méretű legyen. A tágas szobák elég teret adnak az embernek, hogy kényelmesen elférjen, hogy ne egy zsúfolt helyen legyen és az 5 csillaghoz illő felszerelések, bútorok is mind helyet kapjanak; nem spórolunk a négyzetmétereken. Így még több bútort tudok elhelyezni benne, ez csak hasznára válhat majd az embereknek, vendégeknek.

Továbbá a kilátás is egy plusz élményt nyújthat, így fontos, hogy a szoba a szálloda egy olyan területén helyezkedjen el, hogy gyönyörű panorámát tudjon biztosítani a vendégei számára. Ezt figyelembe véve abban a szállodában, ahol most a szobát tervezem , a lakosztályból két erkély is nyílik. Egyik a nappaliból, a másik pedig a hálószobából. Az erkély és így a teraszajtó előnye például, hogy világosabbá teszi a szobát, hiszen a nagy üvegfelületeken keresztül több természetes fény jut be a falak közé.

A szoba közel van a lifthez, hogy a vendég gyorsan és egyszerűen tudjon közlekedni a szálloda épületén belül.

A bejárati ajtón belépve nem egy folyosó, hanem rögtön egy kisebb tér vár minket, ahol van ülőalkalmatosság. Balra megtalálhatjuk a fürdőszobát, amelyben kád, wc és zuhanyzó is található. A mosdóval szemben, azaz a bejárattól jobbra találhatjuk meg a hálószobát. A bútorok stílusban illenek egymáshoz és elég nagyok is, hiszen a tágas szobában ez lehetséges, továbbá, hogy sok pakolófelületet tudjanak biztosítani. Az egyik legizgalmasabb rész, amikor a festés és a többi dolog után eljutunk idáig.

A luxust nem csak a szoba ára tükrözi, hanem az is, hogy például a csillár Swarovski kristályokkal van díszítve. Ezen kívül egy nagyon ritka, de annál különlegesebb szolgáltatást is nyújt a hotel. Ugyanis a vendégeknek lehetőségük van ékszert kölcsönözni, például, ha egy elegáns vacsorára készülnek, vagy színházba mennek, ugyanis lehet kölcsönözni a szállodában Swarovski karkötőt és a hölgy vendégek ezzel a szolgáltatással igen gyakran élnek is és nagyon kedvelik. A nők szeretik az ékszereket.

A másik szobát is részletezném. Szobánkba belépve az előszobába érkezünk meg. Az ajtón átlépve cipőnket egy lábtörlőn megtisztíthatjuk, majd a balra található cipő-és bőröndtartóra helyezhetjük. Emellett található jobbra egy fogas a kabátoknak és táskáknak, míg balra egy álló tükör. Illetve utunkat klasszikus festmények szegélyezik. Tovább haladva az ablakkal szemben (automata sötétítő függönnyel ellátva), kényelmes fotelokban pihenhetünk meg egy gyönyörű virág és pár friss napilap társaságában. Evvel szemben található két darab egyszemélyes ágy, hangulatos díszpárnákkal dekorálva. Egy-egy éjjeliszekrény áll lámpával és ébresztő órával az ágyak mellett. Illetve a kisebb fiókok alkalmasak pakolásra is. A bal oldali ágy végében egy kényelmes ülőgarnitúra helyezkedik el, melyhez egy olvasó lámpa is tartozik. A szoba végében egy íróasztal található egy modern asztali számítógéppel, valamint jegyzet-és levélpapírral. Mellette található egy kisebb komód, melynek belseje a mini bárt rejti, illetve két-két darab vizes és boros poharat. E fölött lóg a falon az 50 inch szélességű sík képernyős televízió, melyhez a komódon találjuk a használati utasítást. TV alatti szekrény mellett pakolásra szolgál a polcokkal és akasztókkal is rendelkező nagyobb ruhásszekrény, mely szobai széfet, varrókészletet, valamint tartalék párnát és paplant rejt. A világítást az asztali lámpák, illetve a ventillátorral egybekötött csillár biztosítja. Tehát a nyári nagy melegben ez is igénybe vehető.

A fürdőszoba az előszobából nyílik, melynek területe körülbelül 8 m2.  Szemben található a kád, kapaszkodóval ellátva, így akár mozgáskorlátozottak is igénybe vehetik. A káddal szemben WC (kapaszkodóval), illetve bidé is található, valamint két darab márvány mosdókagyló. A tükrök megvilágítását a mosdók felett LED-lámpák biztosítják. A mosdó szélén poharakat, szappant, tusfürdőt, sampont, illetve hajszárítót találunk. A kád mellett egy polcon találhatóak a törülközők, valamint az egyéb, tisztálkodáshoz szükséges eszközök (borotva, kozmetikai tükör). A kád előtti kilépő szőnyeg a csúszásveszély ellen jelent megoldást.

Ez egy még drágább, még magasabb igényeket kielégítő lakosztály, úgyhogy itt nem  csak a csillár van Swarovski kristályokból kirakva, hanem a fürdőszobában a falba vannak beépítve kristályok, melyek a fényben szinte csillognak és elkápráztatják a kádban fürdőző vendéget, aki éppenséggel lehet, hogy éppen a saját Swarovski karkötőjében áztatja magát. Szerintem ezt az állapotot bárki boldogan el tudja viselni. Többek között én is közéjük tartozok, bár még nem próbáltam ki, hogy milyen is ott fürdőzni, én csak megterveztem, hogy lássák, ez is lehetséges.

A bútoroknál főként a minőségi alapanyagból készülőket keresem. Ez az elsődleges szempontom a megfelelőek kiválasztásakor. Ezt követi a kényelem, hiszen ezek használat miatt lesznek elhelyezve valahol és fontos, hogy például egy kanapéról, fotelről, vagy ágyról van szó, akkor az kényelmes legyen, pihentető a használója számára. Ez után jön a kinézet, ami szintén nem elhanyagolható. Stílusos, modern vagy klasszikus, nem számít, a lényeg az, hogy illjen a környezetébe, mutatósnak mondhassuk. Természetesen az is nagyon fontos, hogy praktikus legyen egy bútor. Felszerelve fiókkal, vagy pedig elegendő pakolófelületet biztosítson. Rengeteg dolog van, aminek meg kell felelnie, de ha megtaláljuk az igazit, a tökéleteset, az nagyon jó érzés. Számomra legalább is mindenképpen, nem véletlenül lett ez a szakmám. Örülök, hogy egy olyan dologgal foglalkozhatok, amit szeretek, ez boldoggá tesz engem.

Ti is azzal foglalkoztok, ami boldoggá tesz titeket?