budapest-854618_640Azok, akik a fővárosban élnek igen szerencsések, hiszen lehetőségük van számos dolgot kipróbálni, és megtanulni. Azért nekik ilyen szempontból sokkal jobb, mint egy kisvárosinak, vagy egy falusinak.

Igaz, mindenki mást mond, hogy miért szeret ott élni ahol éppen lakik. Te szeretsz ott élni, ahol most laksz?

A falusi élet

Azok, akik falura születnek, java részt nem vágynak el a faluból, legalább is úgy nem, hogy elköltözzenek. Persze azért van itt is kivétel, aki a semmiből vágyik a nagyvárosi nyüzsgésre. Akik a falukban laknak, ők tisztelik a földet, és az állatokat. nekik sokkal másabb az érték, mint egy városinak. Persze ezzel nem szeretném leszólni a városban élőket.

A városok

A legnagyobb különbség talán a kettő élet között, hogy az egyik sokkal pörgősebb, mint a másik. Sokan közülük nem is tudnának falun lakni, mert az a csend, és nyugalom nem jönne be nekik. Sokan pont ezért szeretik mondjuk Budapestet is, hogy ott minden olyan gyors, minden kéznél van. Mondjuk ha valami különleges ebédre vágynak, akkor lemennek az egyik étterem sorra, és választhatnak kedvükre a görög, török, vagy éppen kínai étterem közül.

A tanulmányi lehetőségek

Fent Budapesten, a tanfolyamok is egymást érik. Mindent meg tudunk tanulni, amit csak szeretnénk, hiszen a lehetőségek tárháza igen csak széles. Egy budapesti német nyelvtanfolyam például igen hasznos lehet, ha mondjuk tanulni szeretnénk valamit. Persze ma már nem csak a német nyelvet választhatjuk, hanem számos nyelv közül van lehetőségünk a megfelelőt kiválasztani.

Persze nem csak egy nyelvtanfolyamra mehetünk el, hanem ha kedvünk van bármilyen tanfolyamot elvégezhetünk, a lehetőségek egy ekkora városban igen csak nagyok.

Nyár vége felé voltam fent barátokkal egy napot Budapesten. Hát meg kell hogy mondjam, én nem jó pesti lennék. Engem az az egy nap is úgy lefárasztott, hogy alig vártam, hogy hazaérjünk abból a nyüzsgésből. Autók mindenhol, még szerencse, hogy nem nekem kellett vezetni, lehet hogy simán össze is törtem volna a kocsit. lakjunk bárhol, a fontos, hogy szeressük a helyet, ahol élünk.